Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč? Aby měl klid a menší kriminalitu.

0 0
možnosti
JK

Jestli hledáte pomocnou ruku, tak ji najdete na konci své paže. Neznáme váš příběh, proč jste žádal o pomoc stát, a tak nelze soudit pro ani proti. Pokud ale nemáte zdravotní omezení, pak v ČR lze prací vydělat víc, než jsou nějaké dávky.

Rozdílný postup úřadů k menšinám (národnostním, etnickým, náboženským, zdravotním a jiným) je celkem pochopitelný, větší skupina osob se stejným problémem se musí řešit jinak než problém jednotlivce. Druhá věc je, jestli je způsob řešení ten nejvhodnější a jestli ty skupiny nezneužívají svého postavení k nátlaku na stát, nebo politici ve snaze se zalíbit (nebo zakrýt problémy) nepreferují jednu skupinu na úkor ostatních. Komunisti upláceli Romy, aby byl klid a tohohle dědictví se snadno nezbavíme. Babiš uplácel důchodce a státní zaměstnance, aby měl voliče a výsledek je vysoká inflace. Takže, pokud stát neuplácí vás, na úkor jiných, je to spíše dobrá zpráva.

O Ukrajincích, uprchlících z putinovy války, nelze polemizovat, za to vláda ani občané ČR nemohou, nezbývá než pomoci jak to jde.

12 0
možnosti
ZH

Na konci to odhaluje. Já to vidím takto: vlastní usilovnou pílí se dostal do nouze. Na všechny kolem peče, ale od ostatních chce pomoc. No nevím, ale podle popisu patří mezi typ lidí, který by měl mít svobodu zemřít hlady.

Pro všechny přiměřeně zdravé lidi by mělo platit. Potřebuješ pomoc? Tady máš práci a minimální prostředky, abys přežil do první výplaty. Pak se starej sám.

4 0
možnosti
MB

Mám, ranní dotaz. Jak se dá dojít do situace, aby člověk neměl ani 1 Kč? Už pohozená lahev je zálohována na 3 Kč. Co má člověk po státu žádat? Naopak je zde nabídka, v současnosti - Od zaměstnavatelů, celkem 343 148, volných míst ... :-)

14 0
možnosti
EH

Romům a Čechům pomáhat netřeba. Mají všechno k tomu, aby nastartovali slušné živobytí. Prodavačka v Lidlu si přijde na stejné peníze jako vysokoškolák.

Uprchlíci mají jazykovou bariéru, neznají systém a často jsou bez prostředků.

Kdo nevidí rozdíl, asi tu pomoc fakt potřebuje, začala bych chráněnou dílnou. :-P

14 0
možnosti
PK

No přijde mi celkem normální, že by se měl stát o své občany starat a to počínaje tím, že garantuje základní práva a svobody, především jako je svoboda slova, přes podmínky pro chod ekonomie a konče zajištěním občanů v nemoci resp. ve stáří. Otázka je jak to tato vláda je schopná realizovat..a jak složité je svých práv dovolat, jak naznačujete v blogu.

Samozřejmě se může svých práv vzdát a přenést je třeba na EU. Ale na druhou stranu tyto povinnosti neznamenají, že rezignuje na pomoc občanům jiných zemí v nouzi.

4 3
možnosti
LV

Stát není mateřská školka. Už Masaryk řekl: "Neptej se, co může stát udělat pro tebe. Ptej se, co ty můžeš udělat pro stát."

Pokud by se měl stát starat o některé své občany, potom výhradně o ty, kteří se o sebe plnohodnotně postarat nedokážou, a to z objektivních důvodů - zdraví, věk, sociální pozadí...

To, že by se stát měl starat o všechny, je levičácká populistická mantra. Už to tady bylo, a všichni starší si ješět velmi dobře pamatují, jak to skončilo.

3 0
možnosti
Foto

Proboha kde jste přišel k tomu názvu mongolec? Co to je?

6 0
možnosti
PK

V České Lípě žije větší komunita.

0 0
možnosti