Diskuse

Mírová vojska

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Někdo tomu prý říká "rozumná zdrženlivost, nebo pragmatismus" v reálu obyčejná "připodělanost" ze zatažení NATO do války a potom Číňané, potom arabové a možná se přidá i Elvis Presley s Janem Tleskačem.

Zajímavý je, že Irák nebyl členem NATO, Kuvajt taky ne, Afghánistán nebyl člen NATO. Tak si holt ta letadla placená z našich daní můžeme užít aspoň na přehlídkách v Ostravě.

Politici se pragmaticky bojí světové války natolik, že zdrženlivě a pragmaticky "přičumují" jak rusák reálně ohrožuje členské země NATO ostřelováním jaderné elektrárny. Tak Drábová říká reaktor je chráněný. Chladící systém už tolik ne, tak stačí, když ho půjdou pragmatici pofoukat, nebo počůrat, aby se nepřehřál a když se přehřeje a selžou regulační tyče, tak jsme hodně daleko a kdyby ne, tak nějaký pragmatický, zdrženlivý politik zavede nulovou sazbu DPH na jodové tablety.

3 0
možnosti
Foto

Politika je koktejl z diplomacie, arogance a agrese. Ukrajina na diplomacii vůči Rusku téměř zapomněla a Zelenskyj ji teď nemá v notách, jak je z jeho vyčítání až vyhrožování patrno, ani vůči zemím NATO. Co Ukrajině přinese členství v EU? 71. rozvojové zemi v pořadí životní úrovně? Rusko, které pokládáme za chudé, je na tom z pohledu HDP na hlavu třikrát líp. Co dělala Ukrajina za 30 let své samostatnosti, aby své postavení zlepšila? Za zbraně neutrácela, to až posledních 7 let. Nedá se ani dopátrat, kolik ukrajinských oligarchů má firmy zapsány v daňových rájích, ale dá se tušit, že tam ti nejbohatší "vlastenci" budou. Pokud by Ukrajinu za nějakých 15 let, po složitých procedurách, protože se vstupem musí souhlasit všechny členské státy, přece jen do EU přijali, byla by v tu ránu obsazena bankami, továrnami, službami Západu a zisk by byl pokládán za tribut. Členem NATO se může stát, pokud má vyřešené vztahy se sousedy a to ji chybí. "Oduševnělý" Západ dal pořád ještě sovětsky myslící atomové velmoci svým koketováním s Ukrajinou, které bylo víc provokací, než smysluplným jednáním, jen záminku, na kterou se Rusko dlouho připravovalo a teď ji využívá.

0 6
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 11,64
  • Průměrná čtenost 461x
.........nezapomen jedno ,tvoje pravda začíná a končí ,tam kde cenzorova.......

Seznam rubrik